Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 01 Mar. 2018, 11:36
19
10083

FOTO: Aqua park și bază sportivă de performanță pentru fotbal în cartierul Gheorgheni! Terenul vizat are 16,5 hectare

Primăria vrea să construiască un Aqua park și o nouă bază sportivă destinată fotbalului de performanță în cartierul Gheorgheni. Proiectul a fost propus de primar și viceprimar în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Pentru această investiția majoră a fost identificat un teren de 16,5 hectare, în zona actualei Bazei sportive Gheorgheni. De asemenea, o Bază sportivă ca cea existentă în Gheorgheni ar putea fi construită în cartierul Mănăștur, în zona La Terenuri!

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

"În această zonă a orașului am identificat un teren în proprietatea municipiului care este în acest moment liber de sarcini, cu destinație zonă verde de agrement/parcuri sportive, pe locația fostei pepiniere Becaș, lângă "Cartierul Armatei". Suprafața totală este de 16,5 hectare, conform extrasului de carte funciară pe care îl avem. Terenul este administrat de RADP Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. Este momentan singurul teren pe care îl avem disponibil pentru un asemenea proiect, solicitat de comunitatea clujeană pe parcursul timpului", a spus primarul Emil Boc.

Potrivit acestuia, din cele 16 hectare, o suprafață de aproximativ 12 hectare poate fi alocată construirii unui Aqua park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeței de 4 hectare se are în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanță, pentru fotbal, pentru "U" Cluj, dar și celelalte echipe care au performanță.

"În privința noii baze sportive, subliniez că am pornit de la premisa că cea mai importantă datorie față de sport a autorităților locale este să creeze infrastructură sportivă. Acum, la Cluj-Napoca, avem un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, dar trebuie să creăm mai multe baze sportive pentru a susține sportul de performanță în orașul nostru. În ceea ce privește sportul de masă, avem complexul din Gheorgheni, unde clujenii au acces liber la cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului. Pe acest model, <<în oglindă>>, dorim să realizăm o bază sportivă și în cartierul Mănăștur, în zona La Terenuri, astfel încât să încurajăm cât mai mulți clujeni să facă mișcare și să oferim facilități moderne pentru timp liber și sport", a mai spus primarul.

Bază sportivă poate fi realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, de la bugetul local al orașului. Partea care ține de realizarea Aqua park-ului, însă, presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge la 15-30 milioane euro, potrivit lui Emil Boc.

Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior și exterior, cu cel puțin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spațiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate și altele.

"Viziunea preliminară a municipalității este să realizăm acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecționată în baza procedurilor de achiziție publică, municipalitatea urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent. Astfel, următorii pași necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii de fezabilitate, oportunitate și a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua park.

 

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: miky_n3@yahoo.com

Rusine boc si tarcea. numai betoane puneti peste tot si risipiti banii nostrii impotriva noastra

Oare de ce in New York exista central Park? Unde dracu ati vazut o baza sportiva de pregatire pt o echipa in ORAS. Astia au nevoie de liniste ..sa fie departe de tentatii, sa aiba 7-8 terenuri de antrenament+sali de diferite functionalitati. La aquaPark toata lumea se duce cu masina, de ce nu faceti la Cojocna, la Vlaha, undeva langa AUTOSTRADA, Ciurila, etc.

Hai sa va mai spun o chestie, un POD s-a facut in 1 an, un parking in 5ani, la 30 mil euro... prinde un investitor care intra in insolventa...si ce facem? Mai exista in capatul Manasturului o ruina de 30 ani...

Parcul Iulius s-a facut in 6 luni...si e foarte apreciat, vare a full de oameni...ce de nu intelegeti utilitatea parcului?

Cautam de urgenta moderatori de anunturi. Cerem seriozitate.Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: elena.ioana43@yahoo.com

Pentru ca am citit tot felul de opinii contra unui aquaparc si care sustin infiintarea mai bine a inca unui parc in acea locatie, astazi am facut un mic experiment, o constatare in teren ca sa zic asa.

Am rugat un prieten din Oradea sa ma ajute si am procedat in felul urmator:
La ora 13 eu am iesit prin parcurile din Cluj sa vad care este situatia dupa o saptamana de ger, cand in sfarsit vremea s-a mai incalzit, intr-o zi de sambata, cu temperatura de +2 grade la Cluj la ora la care am iesit.

Am fost pe rand in parcul Central, parcul Stadion cu locul de joaca, apoi parcul Rozelor, parcul Babes, locul de joaca de pe malul Somesului in Grigorescu si parcul Grigorescu din dreptul podului pietonal de fier.
Intr-un singur parc, Central, traversat de la Opera Maghiara pana la stadion am numarat 2 (DOI) copii, ambii pana in 5 ani, si ambii trasi cu sania de parinti. ATAT!!! Sambata, temperatura rezonabila, placut afara, nu ploaie, nu vant, nu ger, cu zapada numai buna de joaca sau sanius... 2 copii!!!

Asta in intervalul 13-16. Dupa care am venit la Polus, unde am gasit si copiii Clujului. Cu sutele, tot mallul e plin, pe aia de la cinema, ii intelegi, dar problema este ca aglomerarea cea mai mare este la cozile si mesele de la... Mc Donalds!
Deci celebrul "Hai afara la zapada" se transforma in "Hai la mall la un colesterol" Cei care n-au ajuns la mall, sunt probabil bine mersi acasa cu ochii bagati de ore bune in tablete, ori pe xbox, playstation, nintendo, Netflix sau Facebook.
Cat despre miscarea in aer liber prin parcuri...
A, nici pensionari n-am prea vazut, sa fi fost maxim 10 in totalul parcurilor.

Cealalta parte a experimentului s-a desfasurat la Oradea, unde la ora 13:30 doua persoane parcurgand cu masina toate sectoarele parcarii de la Nymphaea au avut sarcina (rugamintea) de a numara cate masini cu numere de CJ se afla astazi la acea ora acolo.

Totalul a fost de 118 masini cu numere de CJ!!! 118!!! In conditiile in care probabil si dintre celelalte cu alte indicative de judet: SJ, MM, BN, HD, MS, etc, unii dintre ei pot fi de fapt tot persoane care locuiesc in Cluj (cum le spun unii "mai" superiori... vinituri), si au mers la Oradea plecand dimineata tot din Cluj, deci persoane care ar fi cumparat bilete la un ipotetic aquaparc al Clujului si ei in loc sa bata drumul pana la Oradea.

Oricum, si asa, 118 masini daca iei o medie de doar 3 persoane de masina, rezulta ca cel putin 354 de Clujeni sunt astazi in aquaparcul oradean, cateva sute de copiii sunt la aceasta ora prin mallurile clujene, comparativ cu cei... 2 copii pe care i-am vazut in parcurile enumerate mai sus, repet, intr-o zi cu temperaturi care comparate cu ce am avut la Cluj toata saptamana, logic, trebuiau sa scoata copiii "afara la zapada", la joaca, la oameni de zapada, la sanius, la bulgareala si nu la... Mc Donalds sau in case cu ochii in ecrane!

La ora la care unii infuleca burgheri si cartofi prajiti, altii fac miscare in aquaparc, inoata, se dau pe tobogane, se balacesc, dar pentru asta au fost nevoiti sa plece la 150 de km de Cluj, timp in care parcurile noastre sunt... goale. Da' am mai avea nevoie de unul, ce aquaparc...

Concluziile le poate trage fiecare, dar ideea ca la Cluj am mai avea nevoie de inca un parc, in loc de un aquaparc, e cel putin fortata daca nu tendentioasa iar argumentatia este total lipsita de logica isi gaseste locul strict in zona luptelor si ambitiilor politice!

prostia ta nu are limite

Cautam moderatori de anunturi. Cerem seriozitate.Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: elena.ioana43@yahoo.com

Parcările sunt mult mai utile pentru oraș, iar investiția s-ar amortiza mai repede decât dintr-un aqua park.

1. ideea in sine este binevenita...constructia ar putea fi realizata din fonduri europene si nu este nevoie de firme capusa "investitori" pe xy ani. 2. locatia poate este buna, dar terenul (cred ca) este detinut de persoane fizice, iar primaria niciodata nu va platii la valoarea evaluata de piata (de aceea acest proiect este un blonas de sapun), iar investitii de utilitate publica pe terenuri private nu pot fi efectuate din fonduri ue. 3. majoritatea concesiunilor CL Cluj dealungul timpului au dovedit, ca favorizeaza "investitorul" si nu bugetul local si nici cetateanul.

ar merge si un bordel.

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: cosminsandu027@gmail.com

D-le Primar, iarasi se pune problema anumitor " rambursari"? Dar pe noi, locuitorii din zona, nu ne intrebati daca suntem de acord cu supra-aglomeratizarea cel putin rutiera zonei???? de 20 de ani incoace va bateti joc de cartierul Gheorgheni prin autorizatii de constructie oferite pe tava ..la anumiti "participanti":prin faptul ca a-ti distrus imensul spatiul verde care era langa Univers T, prin baza sportiva Gheorgheni- care este un kitch, prin complexele studentesti aglomerate si fara parcari, prin faptul ca a-ti amplasat doua super-market-uri ( lidl si kaufland) la nici 100 m de Iulius Mall, prin faptul ca sunt cca 800 apartamente nou construite in zona Cartodrom, ca va bateti joc de cetatenii din Gheorgheni prin construirea fortata si haotica a multor lacase de diferite religii, ca iarasi indolenta Dsv vis-a-vis de fostul complex Feleacul " care de doi ani sta numai in ruine- intr-un oras cultural european si in multe top-uri, sau aveti anumite sentimente fata de dl. Ardelean? Va rog sa ma credeti ca a-si mai putea continua sa va critic inca mult timp si pe mult mai multe aspecte..... Un cetatean nemultumit de administratia Dvs.
Rog Redactia sa transmita acest comment la distinsul nostru primare. Cu multumiri ..astept confirmarea.
`

Asta se intampla peste tot nu numai in Gheorgheni, macar voi acolo aveti spatiu, inca aveti spatiu. Ei vor sa faca bani, nu intereseaza pe nimeni bunastarea mea sau a dumnitale etc.
Peste tot unde era putin spatiu au construit ceva, ori locuinte, ori cladiri de birouri, ori supermarket, ori lacas de cult. Normal ar fi fost spatii verzi si parcari....

Bai omule, da nu ti-ai pus problema ca poate locul tau nu e in oras, nu al orasului pe langa tine?
Tu meriti sa-ti traiesti viata undr=eva, retras la tara, da nici macar acolo ca si comunele si satele se dezvolta, undeva singur in munti sa n-ai vecini, sa n-ai "supra-aglomeratizare" sa nu vezi pe nimeni si sa nu te deranjeze nimic!
Ai reusit sa insiri ca nenorociri absolut tot ce tine de dezvoltarea urbana normala specifica unui oras important, de la baza sportiva care dupa tine e kitchoasa, pana la mall, supermarketuri, complex studentesc, facultati, cladiri rezidentiale, apartamente, nici lacasele de cult n-au scapat. Mai puteai adauga aeroportul, gara, statiile de autobus, si era totul ok.
Da de aia spui totusi ca stai intr-un oras... cultural european?!?

Poi ce ai vrea ma cetatene nemultumit sa stea orasul pe loc, dezvoltarea sa nu existe, ca tie iti e dor de vremurile cand mergeai cu bunicu-tau cu birja prin cartier?!?
Da atunci n-aveai nici firma de cablu autorizata de primar care ti-a dat internet sa poti scrie aberatii de genul asta pe-aici!

Ba, stai intr-un oras mare, important si incepe sa te ia ameteala ca ritmul de dezvoltare il depaseste pe cel al capacitatilor tale de intelegere, ai doua variante, rami aici si innebunesti, sau daca simti tu ca nu mai poti trai ca lumea aici printre atatea supermarketuri si baze sportive kitcoase care te sufoca, te "supra-aglomeratizeaza" vinzi tot ce ai, iei u n ban frumos si dintr-un sfert din banii aia iti iei un apartament, ce direct o casa undeva in localitati care n-au parte de asemenea dezvoltare de neinteles pentru tine, cum ar fi Copsa Mica, Petrila, Otelu Rosu, si acolo ai o linisteeeee, esti numai tu pe strada, supermarketul e la 30 de km in alt oras care are ghinionul sa aiba Lidl si Kaufland langa blocuri, sau daca si acolo e prea mult, o manastire, o casuta pe un deal la buza padurii, tu si Bambi, mai greu cu internetul, da ce parca te-ai nascut cu citynews...

Esti badaran si prost crescut. Moldova sau regat? Iar asta de sub mine, cu 10 likurici isi mai spune clujean. Nici vorba, nu o sa fiti niciodata, sunteti mitocani si va stiti doar propriile mplaceri, nu va intereseaza de altii.

Da, stimabile, sunt nascut, crescut in Cluj (Cluj-Napoca incepand cu 1974 din dorinta dictatorului). Cu liceu terminat la Racovita (ma bucur sa aud ca inca e un liceu foarte bun) si cu facultatea la IPCN (actual UTCN, daca stii matale ce-i aia). De asemenea ma bucur sa aud ca UTCN-ul redevine un institut foarte bun, dupa anii '90 cand nu mai era nevoie de ingineri. Oare ce vrei sa mai stii despre mine? Eu despre tine chiar nu vreau sa stiu nimic. Ti-am dat nota dupa comentariu.

Nu stimate domn cu sange nobil, m-am nascut din parinti romani in New-York, in Manhattan nu in ghetouri, am terminat dreptul la Columbia University si am emigrat in Romania de frica atentatelor. Am ales sa fiu o vinitura, aici la tine in Cluj, sa investesc in sectorul privat aici, nu la Bucuresti sau prin Madagascar ca penalii si sa dau salarii la 150 de angajati. Poate si neveste-tii! Esti multumit acuma, putem vorbi "de la egal-la egal"?
A, nu, niciodata, ca io-s vinitura...

Ti-as da 10 plusuri, dar din pacate nu pot decat unul. Felicitari ! Poate ar fi bine sa citeasca acest comentariu al tau cat mai multi "clujeni".

Acest comment poate fi trimis la http://www.domnuleprimar.ro/Lista-sesizari-j16.html Nu e nevoie de intermediari. In afara de blesteme si injuraturi licentioase. Nu m-ar mai duce mintea sa le adresez altceva, nici Primarului, nici Directiei Urbanism din Primarie si nici Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii ! Acestora din urma. Sunt banditi ! Circula pe teren, acolo unde sunt probleme, DOAR ca sa musamalizeze, daca mai pot, (la birou) implicatiile penale ale celor enumerati inaintea lor. Adica Primar si Directia Urbanism. De ce nu adresati o Plingere Prealabila direct presedintelui Consiliului Judetean Alin Paunel Tise ? Este mai in tema cu tunurile din Imobiliarele din Cluj.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide